6. 7. 2012

Dať nádej do slov...

Ježiš povedal svojim učeníkom:
...a budete mi svedkami v Jeruzaleme, v celom Judsku i Samárii, až po kraj zeme...
Skutky 1,8


To, že čítate tieto riadky, znamená, že poznáte abecedu a viete čítať. Vo svete však žijú milióny ľudí, ktorí z rôznych príčin nevedia čítať a písať. Medzi nimi sú aj takí, ktorí aj keby sa to chceli naučiť, nemajú šancu. Nie preto, že by mali nejaký zdravotný handicap. Je to skrátka preto, že ich jazyk zatiaľ nemá písanú podobu – nemá abecedu.
Takéto jazyky sa nevyučujú v žiadnej škole a nie je v nich napísaná žiadna kniha. Viete si to predstaviť? Ľudia z týchto národov nemajú takmer žiadnu šancu získať vzdelanie a pomôcť sebe i svojim blízkym zmeniť ich život k lepšiemu. Ale to nie je všetko. Keďže v týchto jazykoch nie je napísaná žiadna kniha, nie je do nich preložená ani Kniha kníh – teda Biblia. Títo ľudia preto nič nevedia o Božej láske, záchrane a nádeji večného života v Božom Synovi Ježišovi Kristovi. Ich pozemská budúcnosť aj ich večnosť je zahalená tmou neistoty a neznalosti. Našou túžbou je vniesť svetlo do tejto tmy a s Božou pomocou otvoriť týmto ľuďom nové možnosti.
Čítajte ďalej na stránke www.wycliffe.sk a dozviete sa viac o nás, našej službe, o tých, ktorým slúžime aj o tom, ako sa aj vy môžete stať súčasťou tejto výnimočnej práce.
(zdroj: www.wycliffe.sk)




Vedeli ste o tom, že na svete sa používa takmer 6900 jazykov a len necelých 500 z nich má preklad celej Biblie? V niektorých ďalších jazykoch je preložený aspoň Nový Zákon, alebo aspoň jedna kniha Biblie. Ale stále zostáva asi 2000 národov, ktorým v ich jazyku Biblia úplne chýba. Mnohí ľudia teda nemajú prístup k Božiemu slovu ani k jeho zvesti o nádeji v Ježišovi Kristovi. Wycliffovi prekladatelia sa snažia priniesť týmto ľuďom nádej a dať ju do slov. Je to ťažká práca, treba sa naučiť daný jazyk, vytvoriť písmo, prekladať... a samozrejme naučiť ľudí čítať... Chceš sa pripojiť alebo nejakým spôsobom túto prácu podporiť? Viac informácií nájdeš na stránkach: