21. 10. 2021

Candle Biblický atlas

Viem, že čakáte na poslednú tému zo seriálu o čítaní Biblie - moje poznámky z príručky Jak číst Bibli s porozuměním od autorov Gordon D. Fee a Douglas Stuart. Zostáva už len Zjavenie Jána, len akosi nemám čas to spracovať. Poprosím ešte o strpenie.

Zatiaľ vás chcem upozorniť na ďalšiu užitočnú pomôcku: Biblický atlas od Tima Dowleya. Popri čítaní Biblie môže byť veľmi nápomocné nazeranie do atlasu. Človek dokáže lepšie porozumieť, lepšie si predstaviť a následne aj zapamätať biblické dianie.

Konkrétne tento atlas je pekne vypracovaný (na kriedovom papieri), obsahuje veľa kvalitných farebných máp s popisom a tiež má praktickú veľkosť, môžete si ho ľahko vziať so sebou na cesty (23 x 17 x 0,7 cm, 96 strán). Okrem máp v ňom nájdete aj historické a geografické informácie k biblickým udalostiam či miestam, kde sa dej odohráva. Zatiaľ som ho neprečítala celý, čítam ho postupne, ako postupujem pri čítaní Biblie. Ale z toho, čo som si v ňom doteraz prečítala a prelistovala, sa mi vidí, že to bola dobrá investícia.